maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ruusumuori palannut Suomen ruusukierrokseltaan!

Tein haaveestani totta. Eli parin viikon ajan kiertelin Suomea autollani vain päämääränä katsella ruusutarhoja ja puutarhoja. Väliin kurkistin kartanoihinkin ja erilaisiin kirppiksiin. Matka oli huikea! Sain Suomen vihreästä luonnosta ja mitä ihmeellisimmistä puutarhoista paljon ideaa, oppia ja voimaa.

Näistä päivistä olen tehnyt matkakertomusta Metsätontun ruusutarha-blogissani, joka löytyy tuosta oikealta. Sieltä löytyy vinkkiä mitä mielenkiintoisimpiin paikkoihin.

Nyt perkkaan kukkapenkkejä, keittelen kahvia ja teen leivonnaisia. Tosin hiljaista on aitassani, aika harva kolkuttelee. Kahvilani on auki vielä elokuun puoleen väliin sunnuntaisin, maanantaisin ja tiistaisin. Ryhmiä voin ottaa vastaan muulloinkin. Toivotan tervetulleeksi!

Iloinen yllätys oli, kun tulin kotiin. Nurmikko oli leikattu! Ruusut ja kissat oli hoidettu hyvin! Mukava oli tulla kotiin! Kiitos Niinalle ja naapurille!

Pihamaani oikein loistaa keltaisista helokeista ja loistoalpeista. Valkoinen akileija ja myskimalva valaisevat vielä hämärissäkin ja ritarinkukat vellovat kaksimetrisinä kuin meren mainingit. Mustialanruusu, onnenruusu ja ruustinna kukoistavat. Ryhmäruusutkin puskevat kovasti nuppujaan. 
Opin matkallani, että jokaisella on omanlaisensa puutarha, omalla lailla puutteellinen, mutta myös omalla lailla ihastuttava! Jokainen puutarhuri rakastaa oman käden jälkeä, omaa osaamistaan, mutta ottaa nöyrästi vastaan toisten neuvoja ja vinkkejä. Jokainen puutarhuri arvostaa myös luontoa, elää sen rytmissä, ei vaadi siltä eikä itseltä!

2 kommenttia:

 1. OIH, Ruusumuori! Et kyllä kovin muorilta näytä, pikemminkin ruusukeijukaiselta... Äidiltäni sain vaaleanpunaisia Mustilanruusuja. Ne kukoistivat entisellä huvilallani. Onnettomien yhteensattumien takia seuraava omistaja ehti ne hävittää. Neuvotko, oi Ruusumuori, mitä minun täytyy tietää, kun nykyiselle huvilalleni yritän saada saman lajikkeen viihtymään! KIITOS! Heli, ei niin viherpeukalo, mutta esteetikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos keijukaisesta. Kyllä niitä oikeitakin täällä varmasti asustaa.
   Minä sain Mustilan ruusun erään vanhan myllärin pihamaalta. Mutta ruusuntaimia saa eri taimistoilta. Ainakin Oulujoen taimitarhalta. Ja varmaan ympäri Suomea. En tiedä missä päin asut. Googleta taimitarha, niin varmaan löytyy. Mustilanruusu eli Minette on todella kaunis. Minulla sitä suojaa tammen lehvistö liialta sateelta. Puutarhablogissani on lisää Minettestä:
   http://ruusutarha.blogspot.fi/2014/02/rakkaalla-lapsella-on-monta-nimea.html ja kun laitat ruusun hakusanaksi blogissani, niin löytyy lisää. Hyvää kesää!

   Poista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!