lauantai 13. toukokuuta 2017

Keväinen yrttiherkuttelu Ruusumuorin Kahvilassa!Keväinen yrttiherkuttelu
Linnalanperällä
Ruusumuorin Kesäkahvilassa
Linnalantie 74
keskiviikkoiltana 24.5 klo 17-20
opastajana Leila Kastelli

Alkucoctail: Kuuma pakuritee, Ruusumuori kertoo paikasta

  1. Yrttikierros: Tutustumme millaiselta pakurikääpä näyttää luonnossa ja poimimme ensimmäiset nokkoset, joista sitten teemme yhdessä nokkoskeksitaikinan (gluteenittoman) odottamaan kaulimista ja paistosta.
  2. Yrttikierros: Katsomme mitä syötävää löydämme ympäristöstä, haistelemme ja makustelemme, poimimme samalla niistä pienen salaattiaineksen, jonka silppuamme ja syömme myöhemmin öljyn ja sitruunamehun kera. Kaulimme ja paistamme samalla nokkoskeksit.
  3. Yrttikierros: Poikkeamme vähän metsään, noukimme suopursua saunaillan jalkahoitoa varten. Kerron myös kuusen- ja männynhavun käytöstä sekä katajanmarjoista. Poimimme nuoria maitohorsman alkuja ja voikukan nuppuja, jotka kiehautamme vedessä ja syömme kuusenkärkkäsiirapin tai voisulan kanssa. 
  4. Iltapala: Olemme valmistaneet pienen iltapalan aineksistamme, jonka nautimme kirveliveden kanssa. Päätteeksi keitämme kahvin tai teen ja maistamme Ruusumuorin kuminakakkuja. 

Tämä pieni herkutteluun päättyvä opastus kaikkinensa 25 euroa hengeltä!

Uskomme tietenkin, että aurinko paistaa, ilma lämpenee ja tuo kaikki syötävä kasvaa. Mutta kannattaa varautua kumisaappaisiin ja sadetakkiin! Tervetuloa puhtaaseen luontoon ja linnunlauleloon.

Ilmoittautumiset 23.5. mennessä 050-4492041. Kurssille mahtuu 15 henkilöä.


Lämpimästi Ruusumuori Leila Kastelli

---------

Myöhemmin kyseisenä iltana:

Kurssilla oli kahdeksan innokasta yrttinaista. Mukava ilta siitä kehkeytyi. Kiitos osallistujille! Samoin myös ilmojen haltijalle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!