maanantai 11. kesäkuuta 2012

KAHVILAN ESITTELY


 Tässä Ruusumuori, tervetuloa blogisivuilleni!


Ruusumuorin Kesäkahvila sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Raahen kaupungin ’Sydänmailla’ lähellä tunnettua Kastellin Linnanrauniota (Jätinkirkko). Sinne löytää helposti pääteiltä (8-tie ja 88-kantatien varrelta) Kastellin Jätinkirkko-kylttejä seuraamalla. Kylätieltä löytyy kahvilakylttejä ja kyltti parkkipaikalle. Olet saapunut Pattijoen Ylipään kylälle (jota Lasikankaaksi myös kutsutaan), Linnalanperälle (Kastellinperä), jossa kahvila ja ruusutarha sijaitsee. 

Kahvila ja ruusutarha, joksi sitä jo uskallan kutsua, avataan tänä vuonna 3.7.22 ja on auki 2.8.22 asti. Se on avoinna sunnuntaisin, maanantaisin ja tiistaisin klo 12-17. Yli 8 hengen ryhmistä toivon ilmoittamista. Otan tilauksesta vastaan ryhmiä muinakin aikoina mahdollisuuksien mukaan.. Seuraavalle vuodelle tulee taas esiin uudet ajat.
 
Tarjolla on pannukahvia, haudutettua teetä, luonnon yrttiteetä, pakurikääpäteetä, maailman parasta vettä (väliin ruusuvettäkin juotavaksi) ja kotileivonnaisia. Myös jäätelöä on saatavilla. Joskus voi listalta löytyä jotakin muutakin. Maksamisessa käytän vain käteistä, joten toivon asiakkailta pientä rahaa mukaan.

Pyrin järjestämään erilaisia kulttuuritilaisuuksia sunnuntaisin. Tilanteen mukaan opastan ja kerron alueesta, erityisesti teen sitä ryhmille tilauksesta.

Ruusumuorin Kesäkahvila on samalla kotikahvila kaikessa yksinkertaisuudessaan vanhan rintamamiestalon ja navettarakennuksen pihapiirissä. Rakennukset ovat mieheni Eino Kastellin sodan jälkeen rakentamat. Tämä on myös puutarhakahvila, josta jokainen voi etsiä itselleen sopivan paikan istuakseen hetken hiljaisessa maalaisidyllissä kahvikupposen kera. Se on myös aittakahvila, sillä tarjonta on laitettu esille pihan aittaan, joka on alkujaan ollut viljavarasto, välillä lasten kesäaitta. Minulle se oli mattojen kudontapaikka kymmenen vuoden ajan. Aitassa voi istua sateella ja kuunnella veden ropinaa tai etsiä näköalapaikkaa talon verannalta tai savusaunan kuistilta.

Ruusulajeja on Suomen 100-vuotisjuhlan kunniavuotena 100 lajiketta, (nyt 120 lajiketta) Suomen juhlapäivää ja Ruusumuorin taiteellista puolta on pihalla edustamassa myös kuusi suurta puutarhamaalausta, joissa vilisee 100 iloista keijua. Keijut ovat Ruusumuorin pojantyttären Malenan piirtämiä. Se oli kahden taiteilijan hauska yhteisprojekti. 
 

Ruusumuori on tämän Linnapelto-nimisen talon emäntä, nyt eläkkeelle siirtynyt, mutta ei poissa ideamaailmasta eikä uusilta tuulilta. Ruusumuori on kirjoittanut vuosien varrella kuusi kirjaa. Viimeisin on vuonna 2021 valmistunut "Ruusutarhani tarinoita", joka on koottu ja päivitetty kahdesta aikaisemmasta kirjasta. Myyn kahvilassani myös romaanitrilogiaa; Thelban tarina, Audetan tarina ja Milizan tarina. 
 
Pihalla on myös Kirppis-Aitta. Lisäksi perennapenkkejä ja ruusuja siivotessani pyrin laittamaan myyntiin edullisia taimia.

Aivan lähellä kyläraitin päässä on myös runoilija Kerttu Kastellin koti, jonka pihamaalla voi pistäytyä. 

Kahvilan takana on Jätinkirkon (ent. Linnanrauniot) parkkipaikka. Sieltä voi lähteä kulkemaan keltaisia merkkejä seuraten joko varsinaista Viinapolkua, n. 2 km, tullen mennen 4 km. Se on  vanha polku talojen Kastellin ja Tuohinnon välillä.
 
Yllä olevan kuvan on ottanut Anja Kortelainen, joka auttoi paljon kahvilani pystyttämisessä ja alkuun saattamisessa. Kiitos Anjalle ja naapureille!

 
Lämpimästi Tervetuloa!                             

Kirjoittelen tänne lisää ympäristöstäni ja tulevista tapahtumista. Olen iloinen jos kommentoitte blogiani ja kaikkea sitä mitä ja miten olette kaiken kokeneet.

Kahvila- ja puutarhakuvia:


 
Vanhojen kissojen hauta


Ruusumuori Leila Kastelli
Linnalantie 74, 92240 Lasikangas
050-4492041
www.ruusumuorinkesakahvila.blogspot.com
 

Tervetuloa luonnon ja maalaiskulttuurin helmaan!


14 kommenttia:

 1. Paljon onnea yrityksellesi, Ruusumuori!

  VastaaPoista
 2. Kaikki kukkahattu-tädit matkaan ja kaffetta ryystämään ruusumuorin kahvilaan..
  Hermes 26 Kaksoset 14.6. Jupiterin päivänä..
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Hermes

  Onnea yrittäjälle!

  VastaaPoista
 3. Taisi tosiaan olla se 'tornedon'päivä, luin jotakin Astrologian Tai'assa. Huh,huh!
  Saapas nähdä! Saapas potkikoon hyvästi! Tuli Mars yhtymä Mars nyt kolmannen kerran. Jos se kolmas kerta toden sanoisi. Kaikki muu on vielä ollut jumissa.

  Mitähän tuo Hermes?

  Kiitos Kesäperholle ja Nikille!

  VastaaPoista
 4. Onnea, onnea! Nyt se sitten vihdoin on totta!

  VastaaPoista
 5. Täytyypä osuttaa jolloinkin pyöräilylenkin suunnaksi ruusumuorin kahvila :)
  Sattumoisin tälle sivulle osuin kun etsin tietoa Raaheruususta. Vaikka suhteellisen lähellä asutaan en ole kuullutkaan Ylipään kahvilasta!
  Terv. naapurikylän mummu

  VastaaPoista
 6. Aivan ihastuttava paikka!!! Onnea matkaa Metsis!!

  T: "Saturnalia"

  VastaaPoista
 7. Ruusuiset onnittelut kahvilallesi! Ihania tee- ja kahvituokioita, mukavia asiakkaita ja paljon iloa.

  VastaaPoista
 8. AAH! Ehkä minuun iski heti tuo nimi, itse olen pitänyt Kahvila-Ravintola RuusuRouvaa Haminassa. Ihana kotoinen, lämmin tunnelma sinulla siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu-Rouva!!?? Ihana juttu! Muori on varmaan vähän vanhempaa sorttia. Tiedän Haminan Tattoon ja kerran kävimme katsomassa tuota ihastuttavaa tilaa. Jossakin silloin kävimme kahvilla, tosin siitä on vuosia. Milloin pidit sitä? Tai vieläkinkö? Ja miksi RuusuRouva?

   Kyllähän luonnon helmassa on tunnelmaa, jos ei muuta. Hyvin pienesti tätä pidän.

   Poista
  2. Moikka!
   Ravintolayrittäjänä aloin v.-99, mutta ensin Kotkassa ja vuodesta -2010 Haminassa. Sivuillani on kuvia kohdassa "työn merkeissä"
   RuusuRouva tuli vaan nimenä mieleeni, rakastan ruusuja kaikissa muodoissa, kukkina, kankaina, kuvina;D

   Poista
 9. Kuulostaa ihanalta paikalta ja vielä toukokuun loppuun saakka ajelen aina tämän tästä ohikin. Taidampa poiketa ihan ajan kanssa käymään kun kesä koittaa!

  VastaaPoista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!