keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

LINNALANPERÄ

                                          Luonto kutsuu Linnalanperällä!

Jos kotikyläni Ylipäänkylä, osoitteenaan se Lasikangas, onkin asukkaittensa sydämissä se 'maailman kaunein kylä', niin Linnalanperä on varmaankin se 'maailman kaunein perä'. 


Kun olet kääntynyt kantatieltä 88 tai tullut monen mutkan kautta 8-tietä, toivottavasti navigaattorin auttamana ja löytänyt kyltin Linnanrauniot Kastellin tieltä, niin viitta osoittaa Linnalantielle eli Linnalanperälle.

Linnalanperällä on 12 taloa. Ensin oli Vanha Kastelli ja Pekkala, nykyinen Pekkalan lehmätila. Vanhasta Linnalasta on vielä jäljellä Pikkulinnala. Sitten leikeltiin tiloja ja tuli Myllysaari ja Koivukoski. Edelleen pirstottiin tontteja ja syntyi Välilä, Kivelä ja Leppäkoski ja Pirttikankaan paikka (nyk.Kangas), Pistemaan talo ja Myllysaaresta vielä perukan uusin talo.

Ruusumuori on ollut nyt 35 vuotta Linnapellon emäntänä. Ja kyllä olikin alussa vaikeaa, kun ihmiset kertoivat naapureista käyttäen milloin sukunimeä, milloin talon nimeä. Piti tuplaten oppia tuntemaan tätä perukkaa.

Linnalantiellä ensimmäisenä on Pekkalan moderni lehmätila. Kuvassa se on mennessä ja tullessa.Pistemaan talo ei ole maitotila, mutta muistoksi lukuisista maidontuottajista tällä perukalla on pänikät omalla laiturillaan.

Muistatko, kun istuttiin maitolavan reunalla....

1 kommentti:

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!