torstai 26. syyskuuta 2013

Retki Viinapolun rengasreitillä!

Ruusumuori ei vielä asetu talviteloille, vaan tarpoo metsissä marjojen perässä.

Nyt olisi vuorossa ihan pelkkä hupimatka: tehdä luonto- ja kulttuuriretki tuonne maastoon, missä kyläläisten talkoovoimin raivaama ja merkitty reittipolku nimeltä Viinapolun rengasreitti kulkee Linnanraunion, Paskarämeen, Liekokankaan, Pahkamaan ja vanhan vanrsinaisen Viinapolun kautta takaisin siihen mistä lähdetään. Reitin pituus on kuusi kilometriä. Sitä on tarkoitus myöhemmin puolittaa, mutta vasta ensi keväänä.

Haluan sitä opastaa ja esitellä yleisölle ihan luonto- ja virkistysreittinä ja vähän kertoilla juttujakin. Tarjoan matkalla korppukahvit ja mehua. Hinnaksi otan nyt 5 euroa hengeltä. Näin toivon, että tällainenkin retkimahdollisuus kaupunkilaisille olisi tarjolla ja tulisi tutuksi.

Lasikankaan kyläyhdistyksen sivuilla on sitä myös esitelty. Sieltäkin saa maastokarttaa printata. Ja myös tästä. Minullakin on myytävänä muovitaskussa näitä karttoja euron hinnalla. 

Kaikkinensa tämä retki nyt tehtäisiin ensi sunnuntaina 29.9 kello 14.00. Retki kestää noin kolme tuntia. Lähtö tapahtuu Kastellin Linnanraunion parkkipaikalta. 

Toivotaan hyvää säätä! Polku on yleensä kuiva, joten lenkkareillakin pärjää, mutta saappaat mukaan jos on märkä keli. 

Tervetuloa!

Tässä vähän retken kuvasatoa. Vahingossa kameraani oli jäänyt päälle tuollainen tyyliväritys, mukavasti salaperäisyyttä antamassa.

Viinapolun risteyksessä


 Kukahan tuossa kuvassa pelkää ketä?

Kyläyhdistyksen vesuroimaa polkua oli helppo kulkea.

Tuohinnon vanha kivinavetta iltapäivävalaistuksessa.
Kiitos kanssakulkijoille mukavasta retkestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!