tiistai 23. kesäkuuta 2020

Ruusumuorin Kesäkahvila ruusujen tuoksussa!

Nyt tuli kunnon kesä!
Niin tuli, sanovat ruusutkin ja kilvan avaavat nuppujaan ja levittävät tuoksuaan puutarhaan! Tosiaan villiruusut, suuri osa tarhapimpinellaruusuista ja löytöruusuista kukkii, toivottavasti nekin ovat vielä kukassa  sunnuntaina 28.6, kun avaan kahvilani vieraille tulla. Joka tapauksessa ruusut ovat kiitollisia sen vuoksi, että ne ovat aina kukassa koko kesän, mutta kukin lajike ajallaan ja vuorollaan.

Tähän ruusuntuoksuun on tulossa hanurimusiikkia klo 13.00. Oman kylän tyttö Lotta Juurikka-Haapakoski ja Saana Kastelli, hänenkin juurensa täältä, viihdyttävät vieraita Ruusumuorin pihamaalla. Hanurimusiikki sopii niin hyvin kesäiseen sunnuntaihin.

 


 


 


 


 

Kahvilani on auki su, ma ja ti klo 12-17 heinäkuun 26. asti. Tänä kesänä vain kuukauden auki, jos ei toisin sovita. Tilata voi omalle ryhmälleen toki eri aikoinakin.

Mitä uutta on puutarhassa ja kahvilassa? Ruusut ovat kasvaneet, jotkut myöhäisemmät sinnittelevät, mutta nyt on elossa kaikki 112 eri lajiketta. Tuhohyönteisiä on, mutta ei niin paljon kuin viime kesänä. Tosin kuumat kevätpäivät ja pikkuiset pakkasyöt koettelivat ruusujen silmuja. Mutta yleisesti ruusut kukoistavat, kuten perennatkin.

Uutta puutarhassa on hetekkaportti, joka naapurin Paulan kanssa pystytettiin kahdelle korkealle ruusupensaalle, jotta kivipolulla voi kulkea. Se tehtiin kahdesta hetekanjousituksesta. Tuli tukeva!

Toinen tukeva juttu onkin sitten kahvila-aitassani. Pelastin viimeinkin navetan tiloista vanhan sivustavedettävän sängyn ja kas, se olikin ihmeen hyvässä kunnossa, ei ole ravistunut eikä itikoiden syömä. Se on nyt oman patinansa kanssa istuimena aitassa.

En laita kuvia. Nehän näkee sitten kun tulee katsomaan!

Uskon, että kun toimimme oikein, tiettyä varovaisuutta silmällä pitäen, puutarhapöytien ääressä on mukava istua kahvilla ja muutenkin käyskennellä ruusujen keskellä.

Tervetuloa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!