perjantai 10. tammikuuta 2014

Kyltti "Kastellin Linnanrauniot" muutettu Kastellin Jätinkirkoksi!

Jossakin on tapahtunut ihan oikea päätös. Tien varsiin on vaihtunut vanhan sinisen kyltin "Kastellin Linnanrauniot" tilalle ruskea Kastellin Jätinkirkko-kyltti.

Nuo ruskeaoranssin vivahteiset kyltit nähtävästi edustavat nykyään luonto- ja kulttuurinähtävyyksien kylttimallia. Olen nähnyt niitä muuallakin. Hyvä näin!

Kantatie 88 varrella on jälleen pystytetty kyltti myös Vihannista tulleille.

Yleisesti onkin ollut keskustelua siitä, että tuo nimitys "linnanraunio" ei vastaa sitä mitä turistit löytävät. Paikalla ei ole mitään vanhan linnan rauniota. Nimitys "Jätinkirkko" onkin raunioille paljon parempi eikä turisteja enää petetä vanhalla käsitteellä linnasta. Toivottavasti jätinkirkko-sana herättää nyt aivan erilaisia kysymyksiä ja mielenkiintoa yleisön joukossa.
 
Tässä Linnalantiellä on kuitenkin vielä esillä vanha sininen kyltti Kastellin Linnanraunioista. Postiluukkujen kohdalla on muinaisena muistona myös vielä vanha Kastellin linna - kyltti.

En tiedä tuleeko siihenkin muutos. Toivottavasti se eikä tuo toinen vanha kyltti sekoita vierailijoiden kulkua. Onhan tuossa muinaisten kylttienkin rikkaus historiallisesti esillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!