keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kahvin ryystäjäiset avajaispäivänä sunnuntaina 24.5.15! Osaatkohan?

Avajaispäivä koittaa tälle neljännelle kahvilakesälleni sunnuntaina 24.5. Aurinkoa on luvassa. On tässä sateen alla sitä jo odoteltukin. Olen tiskannut kahvikuppeja ja lautasia, putsannut puutarha-kalustoa ja tuulettanut mattoja. Sunnuntaiaamuna leivon tuoreita ruusupullia, mutta varmaan muutakin särvintä tarjoan.

Aloitamme kahvilakesän ihanasti ryystämällä kahvia! Tämä toisten mielestä vähän barbaarinen tapa olisi mukava tuoda taas esille. Se tarkoittaa sitä, että kuuma kahvi kaadetaan kahvilautaselle eli tassille. Kupin reunaan pyyhkäistään se viimeinen pisara. Lautaselle voi tehdä vielä pienen puhalluksen ja sitten ryystetään nautinnollisesti ääntäen. Saa jopa maiskutella. Vielä hauskempaa se on, kun laittaa toiseen suupieleen sokerinpalan ja toisella suupielellä juttelee, sitten ryystää kahvia huulet törröllä niin, että se sujuu melkeinpä lautaseen koskematta. 

Siksipä pyydän, että älkää tulko juhlavaatteissa, sillä ryystämishommassa voi käydä köpelösti. Nauraessa käsi ei pysy vakaana. Luulen, että monella on nauru herkässä tämän tempun kanssa.

Olen vähän myöhässä ilmoitukseni kera tästä, taisi jäädä ilmoitus pois lehdestäkin. Oli pientä tieongelmaa, jonka ratkaisua odottelin. Täällä maalla ollaan joskus byrokratian ja luonnon armoilla eikä kaikki suju toivomalla tavalla. Nyt tie on kuitenkin kunnossa.

Toivon, että tulisitte kokeilemaan ryystämistä yhdessä niin se ei ketään häiritse. Netissä oli jossakin testi, jossa tuli ilmi, että kahvinjuonnissa eniten häiritsi lusikalla pyörittely ja ääneen ryystäminen, jota etenkin miehet kuulemma harrastavat. Sehän on vain miehekästä! 

Ruusumuori odottaa kuuman kahvin kanssa! Tervetuloa!

Ps. Poistin entisen kuvan, koska tuntui etten saanut siihen ihan lupaakaan. Laitan sellaiset kuvat, johon sain luvan. Ystävälläni Tainalla oli tosi hauskaa ryystämisen kanssa ja liinallehan se meni, vaikka näin kauniisti aloitti. Minun vikani, sillä huomautin, että käsiasennossa olisi parahntamista. Löytyihän se oikeakin tapa ja tyytyväinen hymy.Tässä toinen tyylinäyte. Vappu huomasi, että kahvi jopa maistuu paremmalta.

Liikuttavaa oli sitten se, kun eräs vanhempi rouva asetti pöydälle malliksi kuvan, josta näkee käden oikea asento. Toista kuppia hän pitää kauniisti toisessa kädessään. Kuvassa hänen äitinsä, monen raahelaisen tuntema Hietalan Lempi, Centrumin myyjiä, juomassa joulupäivän kahveeta tyylikkäästi ja nautinnollisesti. 

Monet naurut on naurettu. Hassua muuten se, että kaikki eivät edes tohtineet ryhtyä mokomaan hommaan! 

Jatketaan vanhan kulttuurimuodon harjoittelua! Täysin vapaaehtoisesti.

Ruusumuori

2 kommenttia:

  1. Hirveä myrsky ja sataa. Eilen ja toissapäivänä oli lämmintä, istuttiin terassilla ja Kahvilan patiolla nautiskellen välillä työn lomassa naapurureiden kurkistaessa paikalle. Joten sitkeästi olen pessyt puutarhakalustoa ja kahvilaa ja laittanut sitä kuntoon. Ei siellä palele, jos aurinko paistaa. Minulla on siellä pieni patteri ja aion kahvitkin siellä keittää. Siinä sivussa opastan porokahvin keitonkin. Ja naapurin Paula tulee vähän auttamaan, jos sattuu että ihmiset lähtevät liikkeelle haistelemaan maaseudun tuoksuja ja ( ehkä hajujakin, onhan peltojen ravitsemispäiviä). Tervetuloa!

    VastaaPoista
  2. Koko päivä aurinkoista! Tässä on muutenkin lämmin paikka, joten lämpö tuplaantuu helposti. Ihana päivä avata kesäkausi!!

    VastaaPoista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!