torstai 3. syyskuuta 2015

Vielä kerran - syyskuun kahvila ja puutarha!

Pidän kahvilani poikkeuksellisesti auki vielä 5.9 klo 12-17, joten nousen aamulla leipomaan vielä ruusupullia. Tämä kaikki liittyy Raahen kylät-tapahtumaan.


Raahessa on ollut vilkkaasti kesätapahtumia melkeinpä joka viikonloppu (kuten Ruusumuorillakin). Vielä on perjantaina 4.9 Pekan Pimiät ja koko viikonloppu kantaa tapahtumaa Lokaali 2015, jossa Raahen kylät esittäytyvät. Neljä linja-autoa lähtee retkivieraineen ympäri Raahea vähän erilaisine teemoineen. Yksi teema on 'Luonto kutsuu', jolloin yksi auto suuntaa vieraineen myös tänne Linnalanperälle Jätinkirkkoon tutustumaan ja nauttimaan kahvit aitassani tai pihamaallani. Ja muutkin vieraat ovat tervetulleita!

Nyt tietenkin Ruusumuori jännää sitä sataako vai paistaa. Säätiedot lupaavat välillä sadetta, välillä aurinkoa. Ja aina se yksi päivän ennustus on yllättänytkin. Koskaan ei tiedä varmaa, miten tuulet liikkuvat. 


 

Ympärillä lainehtivat viljapellot jo tuleentuneena, ja puimurin mylläävä ääni kantautuu korviin. Korpit raakkuvat poikasilleen, muuttolintujen hyvästit kiirivät silloin tällöin jostakin. Kesän viimeiset kukkaset ovat loistossaan, kuten ruusumalva, kultapallo, auringontähti, auringonkukat ja angervot Monet kurttulehtiruusut ovat vasta nuppuja kantamassa, joten toivon, että nekin suovat vielä kauneuttaan niitä tutkaileville. Ja aurinko luo vielä lämpimän supon tähän alueelle, jota ympäröi pohjoisesta ja idästä metsät. 

Toivotan kaikki tervetulleeksi haistelemaan syksyn tuloa Linnalanperällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!