maanantai 26. syyskuuta 2016

Puutarhan värikäs syksy!

Minulla on ollut joitakin ryhmiä nyt myös syyskuussa. Silloinkin vielä kukkii moni ruusu ja perennakin. Kuitenkin nyt vasta, syyskuun lopussa, kukkii puutarhani tosi värikkäästi. Mietinkin, että uudenlainen ruusujen esittely olisi joskus paikallaan tässä värikkyydessä, mikä usein jää huomioimatta. Tässä syksyinen tervehdys kesäkahvilani puutarhasta!Morsiusangervo

 
Ruusut Juhannusmorsian eli morsionruusu ja punaisena leimuava Kiiminginruusu

Karjalanruusu

Keijunruusun upeat kiulukat ja punainen lehdistö

 

Linnanmäen Kaunotar on myös hyvin värikäs vuoristoradallaan tuossa, ikää vasta 3 vuotta. Mitä se onkaan aikuisena! Vieressä Rosa Altaica eli idänjuhannusruusu.

Mökinruusun kauneus voitti viime syksynä kaikki muut ruusut, mutta nyt on
myrskyt vaurioittaneet sitä.

 
Etupihalla Eiffeltornissaan ranskalainen ruusu Olkkalan keltainen väritys ja samoin vieressä
kirkonruusu Ruustinnalla. Nekään eivät ole vielä täysikasvuisia.

 

Herttoniemen Helena yllä on myös kauniin keltainen syysasussaan. Nuo kanadalaiset puskevat vain koko ajan noita kukkavarsia, kuvassa köynnösruusu William Baffin. Tosin se on vasta pihallani ensimmäistä kesäänsä. Saa nähdä kuinka se kestää talven?


 


Viime vuosina olen istuttanut puutarhaani myös puita ja pensaita. Vasemmalla kauniisti kasvava ja pukeutuva pilvikirsikka. Pensaat ovat vielä niin pieniä, mutta tosi värikkäitä. Myös Karhunköynnös, Karjalasta tuotu "Tupakkakukka" on kauniin keltainen ja kukki pitkään vaaleanpunaisia kukkiaan. Se kiipeilee mukavasti ruusuportilla ja aidan yläreunaa enkä ole siihen vielä suuttunut.

Hyvää syksyä kaikille! Toivotaan että talvi tuo sopivasti lunta kaikkien puutarhojen suojaksi. Viime talvesta opimme kuinka tärkeä peite se on.

1 kommentti:

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!