keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Juhannussunnuntain pimpinellaruusujen esittely!

Ps. Olen pahoillani, mutta sadetta on luvassa sunnuntaiksi sekä alkuviikoksi. Kylmän ilman vuoksi ruusun kukat eivät ole vielä auenneet.  Nyt kannattaa tähdätä ruusuvierailukin sunnuntaihin 2.7, jolloin on Suomessa yleinen AVOIMIEN PUUTARHOJEN PÄIVÄ KLO 12-18. Siinähän tämäkin kahvilapuutarha on mukana! TERVETULOA SILLOIN!

Olen kuikuillut ruusujani, varsinkin juhannusruusun sukulaisia (tarhapimpinellaruusut, nykyään nimetty spinosissimaruusuiksi), jotka viime kesänä aloittivat kukintansa jo 14.6, vaikka kesäkuu oli kylmä. Nyt oli toukokuu kylmä, kesäkuu lämmin, joten uskon, että juhannussunnuntaina saamme ihailla joitakin. Kerron ruusutarhastani , sen hoidosta, kansainvälisyydestä ja perhekunnista juhannussunnuntaina 25.6. Ruusulajejahan Suomen 100-vuotissyntymäpäivävuoden kunniaksi on 100. Tosin tässä kukkii monet muutkin kuin ruusut.

RUUSUJEN ESITTELY JUHANNUSSUNNUNTAINA 25.6 KLO 14.00 RUUSUMUORIN KESÄKAHVILAN PIHAMAALLA!

Povaan, että seuraavat ruusut ovat silloin jo kukassa:

Rupincola Pietarista, jota kutsun raunioruusuksi, avasi ensimmäisen kukkasen tänään.


Ruotsalainen Nils, jolla osaksi on keltaruusunkin kantaa.


Kiimingin ruusu, osana pimpinellaa ja keltaruusua.


Kempeleen kaunotar


 Rosa 'Altaica'


Raahen seminaarin ruusu, jota lajia ei vielä osata erikseen siksi ihan nimetä


Ja arvelisin, että moni muukin, varsinkin villiruusut jo nostavat kaunista päätänsä.

MUTTA, jos tässä narraan, katsokaa viimeisin päivitys tältä sivulta, niin siirrän esittelyn toiselle päivälle. Kahvi luonnon rauhassa kuitenkin aina maistuu erilaiselta! Aurinkoisina päivinä pihalla ona myös maalaukset "Sata keijua" nähtävillä.

TERVETULOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!