lauantai 23. syyskuuta 2017

Kahvila talviteloille

Ruusumuori on tyhjentänyt kahvilan talviteloille. 

Suomalainen kesä 2017 oli yleisesti alakuloisen harmaja ja kylmä, ei ollenkaan suosiollinen kesäkahviloille tai puutarhakahviloille. Ei varmaan terassielämäkään ole ollut kovin mieluisaa. Eikä syksykään ole ollut kummoisempi. En innostunut järjestämään yhtään viinapolkuretkiäkään, kun tuntui, että aina vain sataa. Alakulo pääsi valtaan. Suuri osa energiaani on mennyt melkein liian nopean ruohonkasvun leikkaamiseen ja rikkaruohojen kimpussa ryömimiseen ja siihen, että missä välissä olisi sen verran kuivaa, että sitä kaikkea pystyy tekemään. 

Nostin itsellenikin ruusuisen ajatutuslappusen vanhasta kasvienkeruupurkista. Tulikin ihan sopiva teksti minulle, vanha viisaus:

"Anna minulle voimaa hyväksyä asiat,
joita en voi muuttaa,
rohkeutta muuttaa mitkä voin
ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan."

Kaikesta voi päätellä senkin, että ei kovin moni viitsi lähteä ajelemaan ja nauttimaan kahviansa ruusujen keskellä. Asiakaskäynnit ovat olleet luvultaan pienemmät kuin koskaan. Joten ensimmäisen kerran olen epäillyt palveluni tarpeellisuutta. 

Ruusut ovat kaikesta huolimatta kukoistaneet ja kukkineet ennätyksellisen paljon. Kuten kaikki luonnonkukat tänä kesänä. Kesä on ollut ihailtavan voimakas kukkakesä.

Suuri iloni oli siis päivittää tuota sivua Ruusujen aukeamisajankohdat tässä. Sieltä löytyy nyt 112 erilaista puutarhani ruusulajia kuvineen. He, jotka ruusuja suunnittelevat pihallensa tässä lähiympäristössä, voivat siellä tutustua niihin ja niiden mahdollisuuteen kasvaa tällä vyöhykkeellä.

Miten käy kahvilani tulevaisuuden? Kahvilani alkusuunnitelmissa lukee, että jos jaksan pitää kahvilaani 7 vuotta, niin se on ihan hyvä. Nyt olen pitänyt kahvilaani kuusi kesää. Ja jos vain muorilta ruutia löytyy ja aurinkoa ensi kesälle vuonna 2018, pidän kahvilaani auki vielä ensi kesänä heinäkuun ajan. Ehkä järjestän joitakin juhlasunnuntaita elokuussakin.

Jos kevät ja alkukesä on kaunis, toki järjestän kahvilani tilat ja otan vastaan ryhmätilauksia. Mutta muuten keskityn enemmän puutarhani hoitoon ja omaan vapauteeni.

Toivotaan nyt ensin kuitenkin hyvää syksyä ja talven tuloa!

Suuret kiitokset kaikille vierailijoilleni ja heidän mielenkiinnolleen ympäristöäni ja puutarhaani kohtaan! Ja suurimmat kiitokset viimeiseen puutarhajuhlaani osallistuneille esiintyjille! Te juhlistitte kesäni! 

Vielä kukkivat jotkut ruusut, kuten nuo kanadalaiset! Luinkin juuri, että Kanadassa on sekä kevät että syksy yleensä pitkään lämmintä, joten siellä kukoistavat heidän ruusunsa. Täällä tulee kylmä syksy liian pian vastaan. Säälin siis niitä kymmeniä nupputerttuja näillä ruusuilla, jotka yrittävät vielä aueta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!