tiistai 8. lokakuuta 2019

Uskolliset kahvilani vierailijat!

Pieni katsaus kesän viimeisiin päiviin! Ja sellaiseen aiheeseen, josta löytyvät tukijani. Kukaan ei ole mitään yksin!

Uskollisia kahvilani vierailijoita on monenlaisia. On niitä, jotka ruusujen vuoksi tulevat puutarhakahvilaani. Niitä, jotka viihtyvät muuten vain Ruusumuorin tarjoaman kahvikupposen ja ruusupullan ääressä tarinoiden. On Jätinkirkolla vierailijoita, jotka pyörähtävät kahvilassa. On jokavuotisia vierailijoita, ikään kuin kerran kesässä tulee käydä täällä luonnon rauhaa saamassa. On jopa niitäkin, jotka tulevat katsomaan itse Ruusumuoria ja antavat yritykselleni suuren tukensa. Hymyilevän ruusun heille kaikille tahdon ojentaa!


Olen kuulunut ja kuulun yhä monenlaisiin ryhmiin, joiden kanssa olen saanut jakaa elämän oppeja maailmannäkemystä laajentaen. Sieltäkin löytyvät tukijani. Kahvilaani tässä on uskollisemmin tukeneet Raahen Merenhelmet ry:n tanssijaystäväni, jotka ovat jo kahdeksatta kesää olleet tanssimassa pihamaallani sateen uhasta huolimatta. Keljuinta oli viimeisin kahvilasunnuntai, jolloin sääenneusteet uhoivat niin varmaa sadetta, että päätin perua Merja Tanhusen tulon ja salsahetken pihallani. Harmi! Merenhelmet tulivat ja tanssivat! Ja ihme, ettei sittenkään satanut, vain muutama pisara. Merenhelmien kanssa on joskus tanssittu kauheassa myrskytuulessakin Tornitalon kattoterassilla, joten kaikenlaiseen on totuttu.

Monista kahvilassa esiintyvistä vierailijoista olen kertonut tässä blogissani, kuten pelimanneista Annelista ja Birgitistä, myös laulaja Aila Nikolaa olen kuvissa esitellyt. Moni muukin esiintyjä on antanut oman panoksensa kahvilassani esityksillään, joita olen saanut kuvata ja tuoda esiin kahvilablogissani. Olen heille kiitollinen! Ruusun ojennan!

Flammentanz
Nyt kerron enemmän itämaisen tanssin ystävistäni, Merenhelmistä. Menin mukaan Raahessa tähän piiriin itse vuonna 1999 ja ihastuin ikihyväksi ohjaajamme Nadan Nabhanin pehmeästä syyrialaisesta tanssista. Sinä vuonna oli ensiesiintymisemme Nadan näytöksessä Oulussa, kuten siitä lähtien joka vuosi. Tanssimme myös yllätyksenä mieheni Einon 75-vuotisjuhlissaan. Siitä alkoi kiihkeä tanssin harrastus, joka tulevina vuosina paransi selkäni, ryhtini ja henkisen olemukseni. Nadan kauniit koreografiat ovat olleet täydellistä aivojumppaa kehon koordinaatistoa myöten. Ja ennen kaikkea sain joukon ystäviä! Tästäkin kaikesta juontuu Ruusumuorin voima ja uskallus tehdä aika kummallisiakin juttuja.

Esiintyminen Pyhänkoskella 
Olen pitänyt  taukoa tässä harras-tuksessa, kuten on pitänyt moni muukin, usein terveydellisistä syistä. Mutta tänäänkin Nadan tanssitunnilla huomattiin, että vanha sakki on edelleen mukana. Useat ovat olleet mukana jo vuodesta 1998 asti tähän päivään. Mitä se vuosissa tekee? 21 vuotta! Ei siis ihan pieni juttu! Porukka on vuosien myötä kiertänyt Suomen kaupunkeja, milloin kurssitta-massa itseään, mutta usein myös esiintymässä.

Mutta emme ole ammattilaisia, olemme musiikin, rytmin ja tanssiaskeleiden nautiskelijoita, vaikka joskus se harjoittelun hiominen ja asujen ompeleminen on väsyttänyt. Yhdessä olemme tehneet marja- ja mökkiretkiä ja vaelluksia luonnonhelmassa, viimeksi valloitimme Viitajärven luontopolun. Niin paljon kuin olemme iloinneet ja nauraneet, jännittäneet esityksiä, olemme myös riidelleet, sopineet ja kasvattaneet toisiamme. 

Tämä yhteys on ollut niin hyvä, että Merenhelmet eivät ole osanneet kieltäytyä värittämästä Ruusumuorinkaan Kesäkahvila-kesää, vaikka itse olen ollut tanssista poissa.

Nyt on pieniä uhkakuvia ilmassa. Nada ei ole ollut pitämässä Raahe-Opiston kautta tanssituntejaan useaan vuoteen, kurssittanut kuitenkin uusia koreografeja, kuten nytkin. Muitakin opettajia on ollut, mutta viime vuosina Merenhelmet ovat harjoitelleet ilman opettajaa jo pari vuotta. Tosin osa Merenhelmen tanssijoista ovat pitäneet alkeiskursseja Raahe-Opiston nimissä, Toinen harmi tällä hetkellä on kaupungin aikeet myydä harjoittelupaikkamme Paradise yksityiselle. Mistä uusi harjoittelupaikka?

Kiitos rakkaat tanssiystäväni monivuotisesta Ruusumuorin Kesäkahvilatuestanne!

Jospa ensi kesänä jälleen tulette kahvilan pehmeälle sammalnurmikolle tanssimaan, sillä en vielä sulje kahvilaani. Aikataulua tulen vähän supistamaan siten, että pidän sitä auki vain heinäkuun ajan. Siihenkin sopii viisi sunnuntaita! 

Tässä vuoden 2019 tanssikuvia kahvilani pihamaalta:

1 kommentti:

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!