keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Juhannussunnuntaina pelimannimusiikkia!


Juhannukseksi on luvattu lämmintä ja aurinkoista, jopa sunnuntaillekin, jolloin avaan taas kahvilani.

Samoin lupasivat lähiseudun pelimannit saapua sitä sulostuttamaan! Kuten tekivät viime kesänäkin heinäkuussa. Kaunis kesäinen päivä, pääskysten kirmailu, kukkien loisto ja suomalainen musiikki käyvät yhteen. (Vaihdan tähän uudet kuvat viime kesäseltä. Kaunis oli tuokio! Kiitos pelimanneille!)Viime kesänä tuli laulajia myös mukaan! Heitä toivon nytkin tervetulleeksi!

Ja mitä olisi musiikki ja laulu ilman kuulijoita?  Pihalla on useita pöytiä ja paikkoja istahtaa ja nauttia kesäisistä sävelmistä kahvikupposen äärellä.

Lisäksi haluaisin kertoa, että Ruusumuorin Kesäkahvilassa on esillä selonteot suunnitelluista tuulivoimaloista Linnalanperän ympärille oleville kummuille. Myllyjähän tulisi tännekin yhteensä 30! Se on mielestäni aivan liian paljon. En vastusta tuulivoimaloita yleensä, mutta nyt tuntuu kuin minut piiritettäisiin ja tukahdutettaisiin ja kaunis luonto ja kulttuurimaisemat tuhottaisiin! Kaikki se mitä arvostan asumisessa täällä, revittäisiin rikki. Siksi kahvilassani on esillä Sampo Kastellin esille tuoma kritiikki tälle ja adressi, johon on kertynyt jo paljon nimiä ja lisää toivotaan. Mukana on myös Anu Rainela-Lankisen (Ursa) selonteko Jätinkirkkojen arvosta. Tulkaa tukemaan nimellänne Raahen vielä positiivisesti hiljaisen, mutta yhteisöllisesti voimakkaan kylän kaunista ilmapiiriä kuin myös luonnon ja  kulttuurin rikkautta. 

Ruusumuori kutsuu...

Ps. Kiitos kaikille kahvilassa vieraileville! Jokainen toi muassaan lisää aurinkoa ja lämpöä. Soititte ja lauloitte kauniisti!


2 kommenttia:

 1. "Kastellin jätinkirkon merkittävä esihistoriallinen maisema Lasikankaan Kastellinperällä Raahessa uhkaa jäädä tuulivoimapuiston jalkoihin.

  Tutkija, arkeoastronomi Marianna Ridderstad pelkää viereiselle Yhteisenkankaalle suunniteltujen 20–33 tuulivoimalan johtavan Suomen suurimman ja näyttävimmän jätinkirkon näkymäalueen tuhoutumiseen."

  http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/raahen-isoin-jatinkirkko-uhkaa-jaada-tuulivoimapuiston-varjoon/628921/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tiedoksi, että facebookissa on myös 'Jätinkirkot-sivusto', jonne on kerätty paljon lehti- ym. aineistoa ja jossa pohditaan tulevaa.

   Poista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!