torstai 12. maaliskuuta 2015

Ruusumuori avaa kahvilansa jälleen 2015

Hyvää kesän tuloa kaikille! Minä katselen ympärilleni jo kädet syyhyten. Pitäisi päästä jo puutarhaan tonkimaan ja tekemään kesää. Eipä siinä muuta ole voinut nyt tehdä kuin kissankakkoja kerätä kompostiin alenevalta hangelta ja peittää arimpia pensaita kevätahavalta. 

Ja nyt auringon porotellessa hangilla päätin tulevan kesän kahvila-aukioloajoista. 

Blogin yläosassa punaisella on isosti tämä tieto. Mutta kertaan kaiken vielä tässäkin.

Avaan kahvilani helluntaisunnuntaina 24.5 ja siitä lähtien pidän sitä auki sunnuntaisin, maanantaisin ja tiistaisin klo 12-17 elokuun 23. saakka, jos en toisin ilmoittele. Muistutan myös, että toivon käteistä rahaa kahvikupposesta ym. pienestä.

Kahvilani, joka sijaitsee Raahen Ylipään Pattijoen kylässä lähellä Kastellin Jätinkirkkoa, löytyy, kun kääntyy Oulu-Kokkola-valtatie 8:lta Pulkkilaan ja Vihantiin vievää tietä no 88. Sitä noin 8 km ajaessa löytyy kyltti Jätinkirkko ja Ylipää. Tätä kylttiä seuraillessa ja kääntyillessä löytyy Linnalantie 74, jossa pieni aittakahvilani sijaitsee. Oikeastaan lämpiminä päivinä koko puutarhani on sitä kahvilaa, jossa voi hakea mukavan paikan istuakseen luonnon ja maaseudun rauhaan. Oikeammin kahvilani on varmaan ensimmäinen PALJASJALKAKAHVILA.

Vanha maatalon sammalpohjainen piha ja alue on lannoittamaton ja myrkyttämätön ja siinä on mukava kulkea paljain jaloin. Näin saat äiti-Maan energiaa ja terveyttä jaloillekin. 

Ryhmätilauksia voin ottaa vastaan muinakin päivinä ja opastan Viinapolkuretkeä myös kahvituksen kera tilauksesta.

Uusia ideoita pyörii päässä hyvinkin paljon, mutta en ilmoittele niitä vielä tässä. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan. Joten kannattaa kurkistaa tänne blogiini silloin tällöin tulevista tapahtumista. Ilmoittelen niistä tarpeen tullen ainakin Seutukunnassa tapahtuu- palstalla paikallis-lehdessä. 

Kuitenkin toimintani on vielä pientä ja yksinkertaista. Pannukahvia keittelen, myös yrttiteetä ja pakuriteetä ja ruusupullia paistelen. Pyrin kyllä löytämään muutakin makoista leivonnaista mukaan. Se, mikä tässä on suurta, on puutarhani tunnelma linnunlauluineen maaseudun hiljaisuudessa. Muistaa kannattaa myös, että varsinkin keväällä, kun kaupungissa puhaltaa mereltä vielä kylmä vinkka, täällä saattaa olla jopa 10 astetta lämpimämpi. Tuomi kukkii aina viikon pari edellä. Ja piha on suojainen pohjatuulelta.

Huumorimieli kannattaa myös ottaa mukaan. Puutarha ei ole koskaan valmis kuin ei myöskään remonttia kaipaavat rakennuksetkaan. En halua stressata, vaan nauttia ja ideoida jotain piristävää ja omintakeista.

Toivon kuitenkin että kukkamukulat heräävät iloisesti keväällä ja kaikki 60 erilaista ruusupensasta voivat hyvin. Niitä tosin suunnittelen istuttavani vielä lisää. Ruusuista voi enemmän lukea toisessa omassa blogissani "Metsätontun ruusutarha", löytyy oikealta sivustossa.

Toivon edelleen, että kahvilani toimisi myös tarina-aittana, jossa vieraatkin voivat tarinoida keskenään. Viime kesänä huomasin, että ideani rennosta istumisesta ilman kiirettä puutarhan keskellä on osaksi löytänyt tarkoitustaan.

Edelleen pidän auki myös pientä kirppisaittaani.

SYDÄMELLISESTI  TERVETULOA!

RUUSUMUORI toivottaa

Huom! Alla kartta Linnalanperästä ja maastokartta Viinapolkuun yhtistetystä rengasreitistä



2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että taas saa lukea tätä blogia ja tutkia ihania kuvia. Mahtava tuo loppuun lennetty luutajuttu :)
    Mielenkiinnolla ootan postauksia :)

    Aurinkoista viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmeli! Huomasin että luutia on nyt jo neljä, joten pitää vähän uusia tuota luutataulua. Yksi luuta joka vuodelta kulutettu!

      Poista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!