keskiviikko 5. elokuuta 2015

Leila Riihijärvi, Hetki Helismaan seurassa!

Ruusumuorin Kesäkahvilan puutarhassa on kaikki elokuun sunnuntait 23.8 asti varattu tapahtumille. Toki kahvila ja puutarha on edelleen auki myös maanantaisin ja tiistaisin.

Ensi sunnuntaina 9.8 klo 16.00 laulaa ja laulattaa raahelaisille tuttu Leila Riihijärvi Reino 'Repe' Helismaan lauluja. Hän nimeää ohjelman 'Hetki Helismaan kanssa' ja on työstänyt sitä talven ajan. Eikä suotta, sillä Helismaan kuolemasta on kulunut nyt 50 vuotta. Vieläkin näitä Helismaan ikivihreitä lauletaan niin kapakoissa kuin kouluissakin. Meksikon pikajuna ja Kaksi vanhaa tukkijätkää on kaikkien tiedossa.

Reino Vihtori Helismaa (1913-1965), suomalainen sanoittaja, säveltäjä, kuplettilaulaja, viihdetaiteilija, elokuvanäyttelijä ja käsikirjoittaja (Wikipedia). Helismaa on kirjoittanut sanat yhteensä jopa 5000 iskelmään, tehnyt 8 näytelmää, 32 elokuvakäsikirjoitusta, 10 revyytä ja 104 radiohupailua (Pomus.net). Helismaa teki iltamakiertueita sotien jälkeen ympäri Suomen Tapio Rautavaaran ja Esa Pakarisen kanssa. 

Itse muistan hänet Rillumarei-elokuvista ja nk. ralleista. Repe loi huumorillaan lohdutusta ja uutta elämän toivoa muuten niin kovaan aikaan.

Ruusu hänelle ja ruusu Leilalle, joka tuo maalaismaisemaan tuota vanhaa 
mukavaa tunnelmaa. Tarvitsemme sitä nytkin.

Toivon, että mahdollisimman moni tulisi sitä kuuntelemaan. Sunnuntaiksi sääennustus on luvannut pelkkää aurinkoa. Mutta jos sade yllättää, Leila pitää Helismaa-hetkensä Ylipään Liikuntahallissa klo 16.00. Ruusumuorin puutarhaa ja ruusuja kannattaa tulla katselemaan jo aikaisemminkin, sillä suljen kahvilani tilaisuuden jälkeen. Kukantaimiakin vielä on. Kirppisaitta on myös auki.

Tervetuloa! Vapaa pääsy! Pannukahvi (tai tee) ja ruusupulla yhteensä 4 euroa!

Ps. Taivas oli suolisollinen tänään. Pääsimme pitämään konsertin pihamaallani. Mikä tunnelma!! Kuvien kera kiittäen Ruusumuori!

Varmasti myös John Davies tykkäsi musiikista.

Ja tykkäsivät kyllä kovasti Matti Lepistön peikotkin Helismaasta, Leilasta ja Karista!

Enpä ennen ole huomannut, että nalle-karhua palelee!

Aika hyvä tuo lava!
Leila lauloi myös Helismaan viimeisen sanoituksen "Aurinko laskee länteen". Hän sairastui syöpään ja nähtävästi tiesi sen jo laulua tehdessä. Tässä Viktor Klimenkon kaunis tulkinta siitä.

Ruusumuori Ritausma-ruusun keraEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!