maanantai 13. toukokuuta 2019

Keväinen yrttiherkuttelu 2019

Pari vuotta sitten pidin tällaisen samanmoisen kurssin Kesäkahvilassani ja oli kovin mukava ilta.
Nyt päätin lyödä pystyyn sen tänäkin keväänä. Kevät tulee kohisten, joten on melkein kiirus tällaisille luonnonyrttien maistelemiseen.Tässä ohjelmani:Keväinen yrttiherkuttelu
Linnalanperällä
Ruusumuorin Kahvilassa
Linnalantie 74
sunnuntai-iltana 19.5 klo 17-20
opastajana Leila KastelliAlkucoctail: Kuuma pakuritee tai mäntyjuoma (riippuu onko kylmä vai kuuma ilma), Ruusumuori kertoo paikasta

  1. Yrttikierros: Tutustumme pakurikääpään, millaiselta se näyttää luonnossa ja poimimme ensimmäiset nokkoset, joista sitten teemme yhdessä nokkoskeksitaikinan odottamaan kaulimista ja paistosta.
  1. Yrttikierros: Katsomme mitä syötävää löydämme ympäristöstä, haistelemme ja makustelemme, poimimme samalla niistä pienen salaattiaineksen, jonka silppuamme ja syömme myöhemmin öljyn ja sitruunamehun kera. Kaulimme ja paistamme samalla nokkoskeksit.
  1. Yrttikierros: Poikkeamme vähän metsään, noukimme suopursua saunaillan jalkahoitoa varten.Kerron myös kuusen- ja männynhavun käytöstä sekä katajanmarjoista. Poimimme nuoria maitohorsman alkuja, jotka pyöräytämme pannussa voin kera ja syömme kuusenkärkkäsiirapin tai siltään.
  1. Iltapala: Olemme valmistaneet pienen iltapalan aineksistamme, jonka nautimme. Päätteeksi keitämme kahvit tai teet ja maistamme Ruusumuorin kuminakakkuja.

Tämä pieni herkutteluun päättyvä opastus kaikkinensa 25 euroa hengeltä!

Uskomme tietenkin, että aurinko paistaa ja ilma lämpenee ja tuo kaikki syötävä kasvaa. Mutta kannattaa varautua kumisaappaisiin ja sadetakkiin! Tervetuloa puhtaaseen luontoon ja linnunlauleloon.

Ilmoittautumiset 16.5. mennessä 050-4492041. Kurssille mahtuu 15 henkilöä.

Lämpimästi Ruusumuori Leila Kastelli


Narsissit, vuokot, esikot ja tulppaanitkin kukkimassa ynnä monet alkukevään kukkaset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!