Ruusumuorin Kesäkahvila-elämä on päättynyt. 11 vuotta oli eläkeläiselle hyvä aika sitä pitää. Olen antanut pois puutarhakalusteita ja astiastoa aivan kevein mielin. Ei ole mitään mitä surra, koska pienen kahvilani ja ruusutarhani elämä on ollut niin antoisaa ja riskaavaa. Tarvitsin sen elämäni sisällöksi mieheni kuoltua. Mutta pakko oli lyödä jarrut päälle. Kahvilan kuistipuut ovat lahoamassa, muori itse vanhenemassa, eikä Ruusa-kissakaan enää oikein terve ole.
Haluan tuoda siitä esiin eräänlaisen kavalkadin kuvineen ja muistoineen vuosi vuodelta. Tämä blogisivu sisältää vuoden 2012. Samalla voin kiittää kaikkia niitä, jotka ovat olleet osallisena kahvilatoiminnassa ja antaneet sisältöä sen elämään.
Ensin kiitos naapureille tuesta ja myötämieli-syydestä. Naapuritalon isäntäkin oli juuri jäänyt yksin ja mielellään auttoi kirves-työssä osaamattomia nais-ihmisiä. Me vuoros-tamme keitimme kahvia ja ruokaa hänelle. "Me" tarkoittaa itse Ruusu-muoria ja vierailevaa Anja-ystävääni, joka ihastui maalla olemi-seen ja auttoi kahvilan ensi-askelissa. Toinen kiitos kuuluu yrittäjä-kurssille. Sen suoritin talvella 2011- 2012. Sieltä sain tietoa, tukea ja rohkaisua kokeilemaan jotakin omin voimin.
Avasin kahvilani 11.6.12 vapisevin sydämin. Ensimmäiset asiakkaani olivat komeat serkkuni, jotka yllättivät minut kukkien kera. Menin siitä ihan sekaisin, en osannut yhtäkkiä laskea hintojakaan ja laskin väärin.
Tosin muitakin vieraita kävi ja olin innoissani. Muistelen, että jotkut ihmiset ajoivat työstä suoraan pihaani henkäisten, että tämä piti nähdä. No paljoa ei ollut vielä nähtävää ja itse talokin oli purkutöissä, kun sen pohjoiselle seinälle uusittiin vuoraus ja laudoitus. Mutta luotin siihen, että kaikkea voi rakentaa kauniimmaksi.
Kahvilani tärkeät jäsenet olivat myös kissani, Ruusa ja Majuri, jotka
toivat monelle asiakkaalle mieltä painuvia hetkiä. He syntyivät huhtikuussa 2012 Olkijoella navetassa lehmien joukkoon ja olivat jo tottuneet lämpimään vastalypsettyyn maitoon. Siitä seurasi se, että annoin homogenisoimatonta Vanhan ajan maitoa heille ja sitä heidän vatsansa kesti toisin kuin sinistä maitoa. Tätä maitoa ja reilusti voita käytin myös kanelipulliini, joita leivoin ahkerasti ja asiakkaat tykkäsivät. Muutenkin perinteisesti keitin pannukahvia.
Samana vuonna ilmestyi myös kylämme historiikki, jonka kirjoittamisessa Ruusumuorikin oli ollut mukana. Kirjaa myytiin myös kahvilassani. Kirjan nimi ei ollut aivan vaatimaton: Maailman kaunein kylä. Ystäni ja kirjan toimittaja Vappu Kallio sai kunnian tulla kutsutuksiYlipäänkylän Jätiksi ja hänet kaulittiin jättikauhaliinalla.
Upeaa historiaa
VastaaPoista