torstai 26. lokakuuta 2023

Vuosi 2014 muistoissa ja kiitoksissa

Kun kahvila-aitassa joskus jopa tanssia rytkyteltiinkin kylän saunailtoina, niin huomattiin, että lattia ei kestä pitkään. Niinpä kutsuin naapurin miehen apuun, raivattiin vanha lattia pois ja uusittiin se kestäväksi. Sitä juhlittiin sitten kauniisti maljaa nostaen. Muutenkin maalasin ja kunnostin ikkunoita ja siistin paikkoja. Poikani ystävän lasityöt tulivat siinä kauniisti esille ja myytäväksi asti. Kiitos hänellekin! Kun nyt muistan niin kiitos perennoillekin, niitäkin on paljon puutarhassa.




 

Pirkko Böhn-Sallamo piti oivaa kirjoituspiiriä Raahe-Opistolla, johon ruusumuorikin osallistui. Kevään lopettajaisia vietettiin joitakin kertoja pienessä kahvila-aitassa. Kuvassa Pirkko taustalla kuunnellen hartaana Ilkka Laitilan musisointia, oikea raahelainen trubaduuri. Oman kylän trubaduuri Vesa Somero viihdytti pihalla vierailijoita. Se olikin vilkas päivä. Osallistuin silloin ensimmäistä kertaa Avoimien Puutarhojen päivään.

 

 


Toisena kauniina sunnuntaina tuli Leila Riihijärvi kumppaneineen esittämään Reino Helismaan lauluja. Ja ruusut tykkäsivät tästä kaikesta kauniista kulttuurista ja antoivat parhaimpansa. Kuvassa upea Onni-ruusu.

Eikä Ruusumuori voi olla leikkimättä ja hassuttelemasta tehden omia luovia hommiaan. Pihalle syntyi sammalsohva vanhasta hetekasta. Todellakin täytin hetekan vanhalla maalla ja roskalla ja laudoituksen päälle laitoin sammaleet. Tosin niiden pehmeys ja kauneus näkyi vain sadepäivinä, mutta kuivina päivinä laitoinkin siihen maton. Siinä oli hyvä ja aurinkoinen paikka istua ruusujen tuoksussa. Pitihän sitä hassutella sitten muutenkin valeikkunoilla ja verhoilla. 

Toinen hassu juttu oli porttirakennelma, jossa Paavo-ystäväni oli apuna. Portin katolle laitoin myös sammalia. Ja hullu ja ahkera kun olen, olen tehnyt yksin kontaten nuo kaikki kivipolut, kivet luonnosta noukkien. Se oli kuin palapelin tekemistä, muutenkin tykkään palapeleistä.


Kun ensimmäisenä vuonna ystäväni Sari Lumijärvi (suuri kiitos hänelle) tarjoili kahvilassani leivoksiaan, niin nyt tuli sukulaistyttöjä myös leivonnaisineen auttamaan tarjonnassa. Kiitos Annikalle ja Ellenille!


Se oli  vilkas ja hauska kesä! Kiitos auringolle ja lintujen lauluille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!