perjantai 13. toukokuuta 2016

Rumpusilta on uusittu!

Linnalantie ja siitä tänne kahvilaan ja Jätinkirkolle johtava tie on yhä vain hyvin kimurantti kysymys. Sehän on yksityistie, kuten monet tällaiset Raahen alueella. Yksityistiet vaativat rahaa ja hoitoa sen alueella asuvilta ja sen alueella sijaitsevilta metsänomistajilta.

Turistimäärä ja niidenkin turvallinen ajaminen tässä on huolettanut vähän kaikkia. Viime kevään siltarumpuvaurio todettiin tosin ajoissa ja soran valuminen reiästä estettiin väliaikaisella korjaustyöllä. Betonirummut ajan myötä alkavat halkeilla ja murtua saumakohdistaan. Joten pikkuisen peloissaan olin kun isot autot tulevat tielle.

Ihmettelemme kaikki, kuinka tämä voi jatkua. Kaupunki toteaa, että jos yhdelle antaa periksi, niin toisetkin ovat pyytämässä. Tosin Jätinkirkkoja ja sitä ihmetteleviä turisteja ei ole muilla teillä. Nyt kuitenkin kaupunki tuli vähän vastaan silta-asiassa ja lahjoitti tähän yhtenäisen muovisen siltarummun. Se tosin on halkaisijaltaan pienempi kuin betoninen, joten mitenkähän se vetää, kun jäät  keväisin alkavat sulata. Mutta kiitollisia olimme tästäkin. 

Meidän asukkaiden vastuulle sitten jäi muu työ. Eilen saapui odotettu iso kaivuri.


Silta on ehompi, mutta tie on kapea. Joten turistien ja vierailijoiden on syytä ajaa varoen. Jätinkirkon parkkipaikka on turvallinen käyttää ja se on kyltein ohjattua. Jotkut ajaa porottavat metsätietä raunioiden läheisyyteen eikä se ole suotavaa. Varsinkin nyt tie on vielä  tosi märkä eikä siellä ole virallista parkkipaikkaa, vain aukio kantoineen. Jos sinne ajaa, niin omalla vastuulla.

Toivotaan, että tämä kesä olisi kuivempi ja kauniimpi jo teidenkin vuoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!