tiistai 17. toukokuuta 2016

Valmista on...melkein!

Ruusumuori, kuin myös Metsätonttu, ovat valmiita vastaanottamaan kesävieraita, joskin tilauksesta.
Ensimmäinen ryhmä saapuu huomenna. Aion taikoa auringon esiin. Tosin vieraat ilmoittivat, etteivät pientä sadettakaan pelkää, tulevat hengittämään maaseudun vehreyttä ja raikasta kevättuoksua. Tontun ympärillä kuvassa puutarhassa kukkivat kukat. 


Ihan kaikkea en ole vielä vienyt valmiiksi asti. En ole asettanut kahvila-aittaani esille käsitöitä enkä taidetta kosteuden vuoksi. Enkä ole järjestänyt vielä kirppisaittaakaan esittelykuntoon. Piha on synnytystilassa kuin pikkuiset vauvat, suloista kaikki, ruusujen silmät eli silmut aukeamassa. 

Muutama sananen mukavuuksista! Jätinkirkon parkkipaikalta voi tulla nyt puutarhaan pientä siltaakin pitkin. Se on vähän vielä kesken, mutta ylityskunnossa. Se odottaa maalausta ja jotain koristeluakin.

Parkkipaikan yleinen makki eli biokäymälä on tolulla pesty ja puhdas, tuoksuton (paitsi tolu). Olen ollut hyvin kiitollinen sen käyttäjille. Tämä biokäymälä on pysynyt kunnossa ja siistinä. 


Aikaisemmin tuossa seinällä oli muovinen vesisäiliö käsien pesuun, mutta se vuosi aina tyhjäksi. Ehkä yksi ehti kätensä siinä pestä. Minulla on käsienpesu mahdollista kahvila-aitan seinän vieressä, tosin vain kylmää vettä. Pyyhe on seinällä. 


Sitten ihan eri asiaan. Kaupunki on tehnyt hyvät kyltit nyt parkkipaikalta Linnakankaalle eli Jätinkirkoille. Enää ei luulisi kenenkään kävelevän ohitse, kuten viime syksynä vielä kävi. Jätinkirkko kun ei metsätielle näy ollenkaan puuston kasvun vuoksi. Kyläyhdistys pystytti ne samalla kun kävi tarkastuskierroksella Viinapolulla. 

Ja vielä liikkuu Ruusumuorin jalka, mutta omaan tahtiin. Pyrin pitämään stressin poissa, enkä liikoja seitsemää sorttia leivo, enkä pilikulleen perkkaa kaikkia kukkapenkkejäni. Pihani on puolivilli ja hulvaton luomistöineen.

Näillä eväillä aloitetaan kesä! Muistaakohan asiakkaani ottaa mukaan sitä pikkurahaa, sillä mitään pankkivempeleitä en ole laittanut?

Iloisesti tervetulleita kaikki kiinnostuneet!
RUUSUMUORI ja kissat Ruusa ja Majuri sekä se tonttu

1 kommentti:

  1. Ihastuttava asetelma Ruusumuorin kanssa!
    Ja puuceen käsienpesu näyttää oikein näppärältä!

    Lempeitä alkukesän tuulia täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!