keskiviikko 1. elokuuta 2012

Maailman kaunein kylä!

Sellainen tuli kylähistoriikkikirjamme nimeksi. Samaan tapaan kuin Pikku Prinssin-kirjassa. "Sydämellään ihminen näkee parhaiten" ja "Se ruusu on rakas siksi koska sitä minä hoidan".

Kahdesta kolmeen vuoteen kokoonnuimme kyläkirja-aiheen ympärille, toimikunta, johon minäkin kuuluin.
Keräsimme aineistoa, haastattelimme, tutkimme, muistelimme, luimme ja kirjoittelimme. Vappu ja Liisa siinä olivat kuitenkin ne suurimmat voimavarat ja vetäjät. Suurkiitos heille! Erkki, jolta suurin osa kirjan valokuvista, alkoi keräämään jo vuosia ennen kirjaa vanhoja kuvia ja nimiä henkilöille. Joten kaikki tapahtui varmaan oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja oikeitten henkilöitten kanssa!

Puuh! Liian paksu kirja minulle luettavaksi, tuumii Ruusa.

Yli 600 sivua pienen kylän historiaa ja pienen ihmisen elämää on suurteos. Sen lähempänä ei historia ihmistä voi olla! Tai ei sen arvokkaampaa ja todenmukaisempaa historiaa ole kuin yksilön kautta koettu!


Sitä juhlimme Ylipäänkylän Liikuntasalissa perjantaina 3.8 alkaen kello 18. Joudun varmaankin sulkemaan kahvilani aikaisemmin, koska menen auttamaan kahvitarjoilussa nyt vuorostaan siellä. Ja siellä saa juhlavieraat ilmaisen kahvin! 

Ruusumuorikin toivottaa kaikki vieraat Ylipään kyläjuhliin tervetulleeksi!

5 kommenttia:

 1. Voi jestas, mitkä juhlat! Löysivätköhän kaikki istuinpaikkaa? Lähes kolmesataa tulijaa! Olen ihan sydän syrjällään onnesta!

  VastaaPoista
 2. Onko Leilalla tietoa, milloin postin kautta tilatut kirjat lähetetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pyydän kääntymään kyläkirjatoimikunnan puheenjohtajan Liisa Ingerttilän puoleen, tässä email-osoite: liisa.ingerttila@gmail.com

   Poista
 3. Ok, kiitos!

  VastaaPoista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!