maanantai 27. elokuuta 2012

PALJON KIITOKSIA, tavataan ensi kesänä!


Kuvassa Europea täydessä kukassa.
 
Kesä meni ja ensimmäinen sellainen Ruusumuorin Kahvilassa ja puutarhassani. Se oli kohtaamisien kesä. Aitta-puutarha-kotikahvilastani tuli myös kohtaamiskahvila ja tarina-aitta.

Vieraani eivät pelästyneet remonttia talossani, joka välillä näytti aika surkealtakin juuri julkisivuineen. Sehän vain kertoi tulevasta entistä ehommasta ajasta. Hyvin yksinkertaisesta vanhasta vilja-aitasta kehkeytyi yllättävän ihailtu pieni tila, jossa asiakkaat näyttivät viihtyvän. Siellä ne monet hetket istuttiinkin, kun ulkona satoi ja sääsket söivät. Kiitos vieraille tulemast! Teitä varten kaikki tapahtui!

Nyt on kyltit koottu odottamaan ensi kesää. Siis aion jatkaa Ruusumuorina olemista ensi kesänäkin, mutta ollakseni nimeni arvoinen, huomasin, että ruusut ja puutarha tarvitsevat minua enemmän kuin itse kahvila. Joten otan kahvilapäivistä yhden pois ja lisään sen puutarhanhoitoon. Ensi kesänä pidän kahvilaa auki vain kolmena päivänä, ehkä sunnuntain, maanantain ja tiistain. Kellon aikaakin voin siirtää myöhäisempään iltaan. 

Anjan kanssa testattiin ensikupponen omenapuiden kukkiessa

Marjatan kanssa 'tanssittiin viimeinen valssi' ohrapellon lainehtiessa.
Tässä kiitosruusuja ojennan kuvallisesti naapurin Aarnelle, joka pelasti lahonurkan aitan lattiasta ja rakensi patiota aitan edustalle. Hän lainasi minulle pöytiä ja tuoleja puutarhaani ja ideoi hiekkalaatikkopaviljongin. Ja ennen kaikkea ruusuja ystävälleni Anjalle, joka oli kanssani alkuun saattamassa aittakahvilaa ja sisustamassa sitä kanssani. Hän oli apunani alkukiireet.  Loppukiireissä tuli auttamaan ystäväni Marjatta, joka juoksi kahvipannun kanssa viimeiset kiireiset päivät ja välissä ehti hoitaa puutarhaanikin. Kiitosruusut hänellekin!

Lisäksi kiitän kahta pientä kahvila-apulaistani, Ruusaa ja Majuria. He hoitivat vieraiden vastaanoton ja seurustelu-tehtävänsä kymmenen pisteen arvoisesti! Todella oikeita kahvilakissoja! Kyllä he joskus nukkuivatkin sikeästi raskaan työpäivän jälkeen.

 
Hevoset suorittivat kunniakkaasti omaa tehtäväänsä pellolla. Kiitos siitä niiden emännälle Hilkalle lainasta! Kiitos myös heille, jotka omilla käsitöillään ja taiteellaan somistivat aittaani ja antoivat silmäniloa. Kiitos Liisalle, joka pelasti vanhat kahvikupit ja lautaset menemästä kaatopaikalle! Kiitos Paulalle, joka lahjoitti korillisen mukeja! Kiitos torttumestari Sarille herkuista sunnuntaisin. Ja kiitos esiintyjille, jotka viihdyttivät kahvilavieraitani: Ailalle laulusta ja kanteleensoitosta, Annelille ja Birgitille kansanmusiikista ja Raahen Merenhelmet ry:n ystävilleni itämaisesta tanssista. 

Tämä kuva on lainatu Facebookista, ei ole omani
Kiitos ystäville, naapureille, kyläläisille ja kaupungin virkamiehille tuesta ja myötäelämisestä!  Kiitos itselle rohkeudesta luoda tuollaista hassua!

Se oli mukava kesä! Ruusumuorin blogi hiljentyy nyt, palaan tänne taas ensi keväänä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Ruusumuorille Aittakahvilan hengestä ja siitä, että sain olla mukana.
    Anja

    VastaaPoista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!