perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kengät pois, pyydän...

Olen miettinyt erästä hyvin terveellistä seikkaa. 

Nimittäin avojaloin kulkemista. Tällainen vanha maalaispiha, johon ei edes kunnon heinänsiementä ole kylvetty, jota ei ole muokattu, ei lannoitettu eikä myrkytetty, on oivallinen avojaloin kulkemiseen. Itse teen näin niin paljon kuin mahdollista. Sammaloitunut maa on ihanan pehmeää kulkea ja varsinkin aamukasteinen ruohikko tuntuu virkistävältä. Varsinkin nyt, kun valkoapila on vallannut pihamaani, sen tuoksu jo lumoaa. Siinä astellessa sen eteriset öljyt kohoavat jaloista sieraimiin. En leikkaa vielä nurmeani.


Siksipä mielessä on ollut laittaa ihan kyltti 'Ole hyvä ja ota kengät pois, jos haluat hoitaa kuntoasi! 

En ole tohtinut ihan tuota kylttiä laittaa, sillä alkukesä oli kylmä ja hyvin usea on varautunut ötököiden vaaroista. Punkkeja ei täällä ole näkynyt, mutta voihan siellä apilankukassa olla mehiläinen. Itse olen kulkenut useat kesät pihallani avojaloin. Ainoa mikä on pistänyt, on nokkonen. Yleensä kulkupaikoissa pihallani niitä ei ole, mutta jostakin kukkapuskan lomasta voivat hipaista. 

En nyt lähde filosofoimaan enkä tiedottamaan tästä asiasta enempää, mutta uskon itse, että avojaloin kulkeminen antaa energiaa, hoitaa yleiskuntoa ja jalkoja ennen kaikkea. Maadoittuminen on tärkeää terveydelle. Maadoitamme kaikenlaisia välineitä, pattereita, sairassänkyjä, sähköesineitä, joten itsemme maadoittaminenkin voisi olla hyvä. Joka tapauksessa aiheesta on tehty monenlaista tutkimusta ja todettu sen parantavan jopa tulehduksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!