perjantai 25. heinäkuuta 2014

Uusia yrittäjiä naapurissa!

Esittelen mielelläni kylän luovia voimavaroja kahvilavierailleni. Olen ylpeä kylästäni.

Ystäväni Ailan kanssa teimme tässä yksi päivä pientä kyläkierrosta ja ihailimme pihoja ja paikkoja. Kaikista paikoista ei ihan julkisesti uskalla puhuakaan, mutta nähtävästi kyläläiset viihtyvät hyvin omalla kylällään, sillä he ovat aika omavaraisia kesän kuumuudenkin yllättäessä.

Kävimme tervehtimässä myös kilpailevaakin yritystä tässä ihan muutaman sadan metrin päässä, nimittäin Kastellintien kioskinpitäjä Tuuli Sipilän, 11 vuotta vanha, joka on jo muutaman kesän pitänyt kesäkioskia tien varressa omalta pihaltaan käsin. Siinä istahdettiin ja ihailtiin Tuulin koiria. 


Mielelläni häntä esittelen ja muistuttelen täällä päin pyöräileviä, myös autolla kulkevia, pysähtymään tässä ja juomassa alkujanoon jotakin. Sitten jaksaa jatkaa matkaa Jätinkirkoillekin asti. Tuuli on paljon ahkerampi kuin minä. Hän pitää kioskiansa auki melkein joka päivä.

Tuulin äiti Eija Sipilä on perustanut myös oman toiminimensä Q-tar, taitaa olla itse 'Kuutar' koko luova nainen! Hän on mieltynyt metalliin ja siluettikuviin ja on perustanut yrityksensä näitä esineitä maailmalle kaupiten. Portti jo sävähdytti autoparkissa:


Tervetuloa tähän 'Hedelmällisyyden Ley-linjan' tuntumaan, jossa luova voima jyllää, kuten niin usein olen todennut, olkoon sitten huuhaata tai todellisuutta tuollaiset. Mutta totta on, että koko kylän henki on hyvin virikkeinen ja luova, uusia ideoita sykkivä alue! Maailman kaunein kylä, kuten kyläkirjan nimi kertoo.

Kannattaa pysähtyä tässäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!