maanantai 9. heinäkuuta 2012

Pajutaiteilija Hilkka Välikangas-Jyrinki

Varmaankin Ruusumuorin pihan kaikkein ihastelluin kohde ensimmäisenä kesänä 2012 ovat olleet hevoset. Moni on säikähtänyt ensin, että onpas hurjaa; hevoset vapaana kahvilan takana. Niin eläviltä ne ovat näyttäneet. Tuskin pienet lapset ovat heti lähelle tohtineet mennä.

Kesällä 2013 niitä ei pihassa enää näkynyt, sillä taiteilijalla on ollut itsellä avoin puutarha yleensä Pekanpäivillä. Silloin voi käydä katselemassa muutakin Hilkan taidetta.

 
Hilkka on naapurikylästä Mattilanperältä ja on tunnettu näillä seuduin luonnonmateriaalia käyttävänä taiteilijana. Alkuaan työnään hän valmisti eläinhahmoja paperimassasta, sitten innostui pajusta ja kaikesta mahdollisesta luonnonmateriaalista. Hänen kotipuutarhastaan löytyy jos jonkinlaista mönkijää ja maahista. Viimeisin taidelaji on sammaltyöt ja mitä vielä keksineekään.

Hän on pitänyt useita pajukursseja paikkakunnalla.  

hilkka.valikangasjyrinki@gmail.com



Jotenkin tämä musiikki sopii Hilkalle...




1 kommentti:

  1. Pajuhevoset viettivät talven suojattua 'tallielämää' taiteilijan omalla pihamaalla. Kesällä 2013 ne löytyvät sieltä myös. Hilkkan piha kuuluu avoimin pihoihin Raahen Pekanpäivien aikana. Sieltä voi löytyä maahisia ja paljon muutakin salaperäistä, sillä ideat eivät Hilkalta lopu.

    VastaaPoista

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!