keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Vierailu Muhoksella, Jurvakaisen ateljee ja kahvila

Joskus virkistää nähdä muuta.

Kahvilan pöydässä

Puutarhakahvilaa
Joten teimme ystäväni Anjan kanssa kesäretken Muhokselle Terttu Jurvakaisen ateljeessa ja kahvilassa, sekä pistäydyimme Oulujoen Taimitarhassa pökertymässä lähes 164 ruusupensaan viidakossa. Siitä enemmän ruusutarhablogissani.

Mutta Tertun koti ja kahvila jo sinänsä on vierailun arvoinen ja aivan toisenlainen paikka kuin ruusumuorin aitta. Terttu Jurvakainen on kansainvälisesti kuuluisa taiteilija, minusta 'kukka-maalari' ja aloittanut aivan pienesti omassa kodissaan esittelemällä töitään ja pitämällä pientä puutarhakahvilaa. Kävin siellä joskus pari kymmentä vuotta sitten mieheni kanssa ihailemassa sekä hänen töitään ja kaunista puutarhaa. Nyt hän on luonut siitä suuren ateljeen, jossa muiden töitäkin on esillä ja puutarhamiljöön huvimajoineen. 

Itse hän oli nytkin paikalla opastamassa 35-vuotisnäyttelyään, myi 10 euron lippua, johon sisältyi myös tuore kahvi, hyvä kakku marenkeineen ja pikkuleipineen kauniissa pikkukahvilahuoneessa (ulkona satoi vettä). Ei paha ollenkaan. Ja helposti siellä viihtyy tunnin parikin. Siis suosittelen joukossa 'koti- ja puutarhakahvilat'.

Minä ihastuin tietenkin valkoiseen ruusumaalaukseen, mitä en netistä löytänyt ja jota hän ei mielellään antanut kuvata. Mutta tässä vähän samanlainen hänen kotisivuiltaan poimittuna. Lääh, lääh. Mutta riitti silmille ja sielulle ruokaa aivan katselemallakin! Kiitos!

'Herkällä sydämellä' Terttu Jurvakaisen kotisivuilta
Muistankohan oikein? Jotenkin tämä musiikki tuli mieleen: Debussy Clair de Lune
Jos katselee Tertun kotisivun töitä, tämä musiikki voisi siihen käydä hyvin. Ja muistaa pitää, että Terttu on voimakkaiden värien käyttäjä. Joten laitan vielä yhden kuvan tähän, sekin tietenkin ruusu!

'Kauneuden ihme'


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen mielelläni kommentteja, kiitos!